#sanjamMir

Drage prijateljice, kolegice, suborkinje,

Pokret Ženski marš u BiH povodom Međunarodnog dana mira, 21. 9. 2021. pokreće digitalnu kampanju #sanjamMir, na portalu www.zenskimars.com i društvenim mrežama, a kojom bismo, radi nemogućnosti okupljanja uživo,  obilježile ovaj dan.

Pozivamo sve borkinje za mir, jednakost i ljudska prava Vas da učestvujete u ovoj kampanji slanjem videa u kojem ćete opisati vaše viđenje mira u ovoj zemlji.

Video treba početi riječima: „Sanjam mir u našoj zemlji…“, a trajati jedan minut.

Najljubaznije Vas molimo da se odazovete našoj kampanji slanjem vašeg videa u landscape (vodoravnom formatu) slike na e-mail adresu: zenski.mars@gmail.com.

Nadamo se da ćete se odazvati našem pozivu i pomoći nam da se glas onih onih koji sanjaju mir, a ne prizivaju sukobe u ovoj zemlji, čuje glasnije.

Poslušajte i pogledajte u nastvaku kako mir sanjaju aktivistice, novinarke, slikarice, glumice, psihologinje, ekonomistice, radnice, domaćice…

Do kraja sedmice ćemo na ovoj stranici i društvenim mrežama objavljivati snove o miru žena koje žive u Bosni i Hercegovini kako bismo nadglasali one koji mir ne sanjanju.

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

Povezivanje na %s

%d blogeri kao ovaj: